Miért piacvezető a Kolibri ?

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem csak a KOLIBRI gumicsónakok vannak a magyar piacon.
A megfelelő gumicsónak vásárláshoz 3 fő szempontot kell figyelembe vennie:
- A csónak minőségét.
- A hozzátartozó garanciát és a megbízható beszerzési forrását.
- Megfelelő alkatrész, kiegészítő és magas minőségű támogatási hátteret.
A következő cikkünkben szeretnénk bemutatni önnek, hogy ezekből mit kap, ha nálunk rakja le a voksát megkönnyítve ezzel a döntését.

Minőség:

A felfújható gumicsónakok minőségének meghatározásakor egy laikusnak nincs könnyű dolga, mert a ragasztások minőségén, az anyag vastagságon és fogásbeli minőségén kívül, nem nagyon talál olyan dolgot, ami segítene a döntés megkönnyítésében.
Viszont ezzel a cikkünkkel, aminek címe lehetne:
„Hogyan vásároljunk gumicsónakot?” vagy „Mire figyeljünk gumicsónak vásárlásnál?” le rántjuk a leplet és megmutatjuk, mire figyeljünk.

Anyag és ragasztások:

Egy jó minőségű gumicsónaknak legalább ötrétegű anyagból kell készülnie! 
Nem mindegy azonban, hogy a felhasznált anyag milyen minőségű.
Vezető alapanyag beszállítóktól érkezik, vagy olcsó távol keleti gyártótól és nem utolsó sorban az anyagok felhasználása milyen technológiával készül el. 
A Kolibri gumicsónakok modern technológiával, hőhatással hegesztett illesztéseinek köszönhetően a kézzel készült technológiáktól 20-30%-al jobb kötést és pontosabb ragasztást biztosítanak, ezáltal években mérhetően tovább használhatjuk csónakunkat.
Gumicsónak minőség különbségek
A fenti képen a bal oldali képsorozat egy viszonylag olcsóbb gumicsónak a Kolibri árához képest, de a minőségbeli különbségek óriási méreteket öltenek.
Ha megfigyeljük nem csak a ragasztások minősége jobb, hanem az egyes megoldások is például a fartükör sokkal jobban rögzített és esztétikailag is tetszetősebbek.
Egy modern gumicsónaknál megengedhetetlen a kicsorgott ragasztó az illesztéseknél, vagy a nem megfelelő vízzárás.
A hőhatással hegesztett eljárással, nincs kicsorgott ragasztó, sokkal szebb és minőségi ragasztást érhetünk el.

Fartükör:
A gumicsónakok egyik legfontosabb eleme.
Mint a képeken is látszik a legfontosabb a fartükör vízzárósága és annak beragasztásának és minőségének módja.
A fartükörnek  tartósnak és vastagnak kell lennie, hogy elbírja a csónakmotort.
Vízzáró kialakítás szükséges a behatoló víz ellen.
A fartükör a legtöbb márkánál (baloldali oszlop utolsó kép) egyszerű pvc ragasztással van megoldva, nálunk (jobb oldali utolsó kép) egy vastag gumiágyban van beágyazva a fartükör.
Ezáltal a motor rezgését elnyeli és nem maga a ballon viseli a terhet, így a gumiágynak köszönhetően a rezgések csillapítva lesznek kényelmesebb csónakázást és tartósságot adva.

Padlózat:
Egy gumicsónaknál a legnagyobb biztonságérzetet a padlózat adja, aminek különböző fajtái vannak, az úgynevezett lamellástól, a teljes merev oldalmerevítős (akár aluminium) padlóig, sőt a Kolibri kínálatában elérhető az exkluzív légpadló is.
Sok gyártóval ellentétben mi lehetőséget kínálunk a megfelelő padlózat kiválasztására, minden gumicsónakunknál, nem csak 1-1 típushoz.

A Kolibri padlókról:

Lamellás:
Kolibri lammelás padló összehasonlítás

A Kolibri lamellái nem csak a két ülés közötti részen, hanem a csónak íves részeiben is lefedik a csónak alját, vastagabb 9 mm-es vízálló rétegelt lemezből készülnek. 
A lamellák szélei egy forrasztott védőzsebekbe csúsznak bele, ami védi a csónak kamráit a kopástól.

Könyvszerűen összehajtható merev padló:

Kolibri könyvszerűen összehajtható merev padló

Teljesen lefedi a csónak alját, sokkal biztosabban állhatunk a csónakban.

Összerakható rétegelt és aluminíum padló:

Kolibri összerakható rétegelt padló és alumínium padló

Nem csak a lemezek között található egy rövid nútos elem, hanem a rétegelt lemezek egy alumínium keretben helyezkednek el, ezáltal a kapcsolódási pont a padló egész szélességén végigfut.

Felfújható légpadló:

Kolibri felfújható légpadló


Két réteg szövet között, tetején robusztus PVC található.Belsejében összekötő szálakat tartalmaz (2-5 szál per cm2) Vízálló, rugalmas és tartós.
A felfújható légpadló előnye a könnyű súlya és méretei szállítási helyzete és az összeszerelés sebessége.
A felfújható légpadló nyomása 4-5-szer nagyobb, mint a felfújható csónak nyomása, rendkívül stabil aljzatot képez.

Biztonság:

A Kolibri gumicsónakok belső nyomáskiegyenlítő membránokkal vannak ellátva az esetleges sérülés esetén.
A csónakok több kamrára vannak felosztva és a kamrái között egy biztonsági membrán található, amely kulcsfontosságú az esetleges kamrasérülésnél.
Más gyártók csónakjaival összehasonlítva, azt tapasztaljuk, hogy az "ugyanolyan" méretű modelleknél azért vannak méretkülönbségek, ami biztonság szempontjából nem elhanyagolandó.
Összehasonlításul vegyünk két méretet a Kolibri Standard sorozatból és más gyártó "azonos" méretű csonakját.

Méret összehasonlítás más "ugyanolyan" méretű csónakokkal

Tehát azonos kivitelekben kisebb ballonátmérővel készült csónak, persze lehet olcsóbb, de 10-20 cm szélesség nagyon sokat számít egy gumicsónaknak a vízben történő viselkedésénél, és nem elhanyagolhatóan több helyünk lesz a csónakban.
A ballonok átmérője és a csónak szélessége összességében nagyban befolyásolja az irányíthatóságot és a terhelhetőséget is.


Kolibri túlnyomás szelep
Innovatív és exklúzív újjítás még, a Kolibri csónakokon bevezetett túlnyomás elleni védőszelep, aminek segítségével elkerülhető a túlfújás és a nap melege által felmelegedett kamra meghibásodása és a ragasztások elgyengülése, ez kb. +10 év egy gumicsónak esetében.
A fent látható különbségeken és a túlnyomás elleni védeőszelepen kívűl még nagyon sok tecnológia újítás áll a Kolibri háta mögött, amit az alábbi menüpontban talál:

Technológia

Beszerzési forrás, garancia és ár:

Tanúsítványok:

Sokan nem is tudnak róla, de egy későbbi regisztráció, eladás vagy hajóleveleztetés esetén, szükségesek lehetnek, különböző tanúsítványok. Minden gumicsónakra Európai Közösségi-megfelelőségi nyilatkozattal és eredeti CE-megfelelőségi tanúsítvánnyal kell, hogy rendelkezzen. Ennek hiányában se hajóleveleztetni sem beazonosítani nem lehet.

Az hogy a terméken fel van tüntetve a CE jelzés,nem jogosítja fel a forgalomba hozó kereskedőt a forgalomba hozatalra.
Mindig kérdezzen rá az eredeti CE okmányra.
Mi minden regisztrációhoz, hajóleveleztetéshez szükséges igazolást ki tudunk adni a csónakjainkhoz.

Kategória besorolás:

Másik fontos különbség más olcsóbb gumicsónak típusokkal szemben a kategória besorolás.
A gumicsónakok kategória besorolása is megtévesztő lehet. A Kolibri gumicsónakok besorolása „C” kategória, szemben a „D” kategóriás gumicsónakokkal.
Ez a besorolás tanúsítja a tengeri felhasználhatóságot is.

Raktárkészlet, szállítás és ár:

Mi a Kolibri csónakok kizárólagos magyaroszági képviselőik vagyunk, az elfekvő bolti mintadarabokat felvásárló kereskedőkkel szemben, nem több éve legyártott, boltban porosodott csónakokat, hanem új gumicsónakokat forgalmazunk.
Hatalmas árúkészlettel, közvetlen kapcsolatban a gyártóval az egyedi igények miatt.
Az ország területére ingyenes házhozszállítás értékesítünk, gyors határidővel akár másnapra, különböző feltételek nélkül.
Ha nálunk rendeli meg a Kolibri gumicsónakját, elsőkézből és nem több viszonteladón keresztül vásárol.
így az ár garantáltan a legalacsonyabb lesz, mert a forgalmazótól egyenesen a vevőhöz érkezik a termék.

Kiegészítők:
A közvetlen gyártói kapcsolatnak köszönhetően, a gumicsónakokhoz készített bármilyen tartozékot vagy kiegészítőt megvásárolhat nálunk, sőt kiegészítettük más kapcsolodó gyártók termékeivel is, amit esetleg a Kolibri kínálatában nem találna.

Garancia:
A több mint 10 éves kizárólagos magyaroszági forgalmazásunk alatt, a garanciális eseteink száma 0,02% alatt vannak, ahogy egy minőségi terméktől elvárható.
Ha tőlünk vásárol közvetlenül velünk vannak kapcsolatban és mi pedig a gyártóval, így a javítási idő ténylegesen a javítással történik és nem a hozzánk visszajuttatással.


Összegzés:
Hisszük, hogy a vásárlókkal és a már a meglévő csónaktulajdonosokkal is tartanunk kell a kapcsolatot és nem csak látszólagosan kell léteznünk.
Ha a honlapunkon nem talál elegendő információt, akkor találkozhat velünk, vagy vásárolhat tőlünk különböző kiállításokon is pl. a tavaszi és őszi horgász kiállításokon a FeHoVa 2022 horgász-vadász kiállításon, vagy a PontyShow 2022 kiállításokon.
Ezeken a szakmai találkozókon segítséget tudunk nyújtani vagy be tudjuk mutatni újdonságainkat és fejlesztéseinket vagy a csónakok minőségét.

Ezzel a cikkünkel nem az eladásainkat szeretnénk növelni, hanem mi továbbra is szeretnénk a legjobb minőséget és támogatást nyújtani Önnek, hogy a Kolibri, ne csak egy márka legyen horgászok, vadászok vagy szimpla csónaktulajdonosok körében, hanem attól sokkal több, ami a megbízhatóságot és a minőséget szimbolizálja.
Webáruház készítés
argep.hu cofidis_hu